Rubenson la fryktløs i vei bortover fingertraversen under det som skulle komme til å bli kalt ”mysosten”. Kun sikret med et gammelt tau rundt livet og ”baller av stål”, med tusen meter rett ned under seg åpner Rubenson det som skal bli den vanligste veien til toppen av Stetind. Klatrelaget, bestående av C.W. Rubenson, F. Schelderup og A. Bryn reiste etter bestigningen rett til Lofoten hvor de blant annet også tok førstebestigningen av Svolværgeita.

Et sagn skulle ha det til at det var et lite tjern med ekte gullfisk oppe på den flate toppen av Stetind, førstebestigerne kunne etter turen avkrefte dette. Turen mot toppen er forholdsvis lang og veldig luftig på enkelte steder.

Vi går fra parkeringsplassen ved foten av fjellet og begir oss inn gjennom den flotte bjørkeskogen på stien som tar oss mot ryggen opp til Hals fortopp. På fortoppen tar vi på klatreutstyr og binder oss inn i tauet. Bortover den spisse eggen går vi på rekke i tauet og guiden sørger for å at vi er sikret i fjellet til en hver tid. Når vi kommer til det vanskeligste partiet er det bare å stålsette seg for de ”ti forbitrede fingertakene” som er under ”mysosten”.

Når du henger etter fingrene tusen meter over bakken så kjenner du at du lever. Etter ”mysosten” er det bare enkel klatring igjen før vi endelig står på den helt flate toppen. Returen byr også på en meget luftig rapell ned fra toppen av ”mysosten”.

Hengende i tauet med tusen meter luft under skosålen er en heftig opplevelse. Deltagere på denne turen bør være komfortable med høyder og være i rimelig god form.

Dette er en forholdsvis lang tur og og været kan være skiftende med regn og vind, deltagerne må være forberedt på dette.

Tid: 10-12 timer
Pris:

 

NOK 2500,- pr person (Min 2 personer)

 

Følg Lofoten Outdoor på Facebook

Kalender

Kalender Lofoten Outdoor

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

#lofotenoutdoor på Instagram

Nyheter fra Lofoten Outdoor